Kέικ βανίλια σοκολάτα
Για το κέικ μαρμπρέ βανίλια σοκολάτα
όλα τα υλικά της συνταγής πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα, με διάμετρο 23 εκ.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για ένα λεπτό να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για άλλα 3 με 4 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό πρέπει το προηγούμενο αυγό να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως μέσα στο μίγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πιο χαμηλό.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα του κέικ το μισό μίγμα. Κρατάμε το άλλο στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε μέσα το κακάο για το εύκολο κέικ.
- Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο στο μίγμα που κρατήσαμε.
- Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο.
- Θα ψήσουμε το κέικ βανίλια σοκολάτα σε μικρή στρογγυλή φόρμα του κέικ 20 εκατ.
- Κουταλιά-κουταλιά, το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά και μπλέκουμε το σκούρο με το ανοιχτόχρωμο μίγμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στην μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 160°C για περίπου 50 λεπτά.
- Πριν βγάλουμε το ζουμερό κέικ από το φούρνο πρέπει να ελέγξουμε αν ψήθηκε στην καρδιά του.
- Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος μπήγουμε την λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρή από ζύμη η λάμα τότε το κέικ είναι καλοψημένο.
Το κέικ βανίλια σοκολάτα της Αργυρώς είναι έτοιμο! Είναι μία από τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για εύκολο κέικ με κακάο και βανίλια που θα σας μαγέψει.
Το εύκολο και απλό κέικ βανίλια με σοκολάτα από την Αργυρώ είναι πάντα διαχρονικό. Είναι το σπιτικό κέικ που όλοι μεγαλώσαμε με αυτό. Κάθε σπίτι έχει την δική του εύκολη συνταγή για το κέικ της μανούλας. Ο τρόπος που μπλέκονται τα δυο μείγματα για το κέικ βανίλια σοκολάτα δημιουργεί νερά μαρμάρου. Καθώς με το ψήσιμο τα δυο μείγματα διατρέχουν το ένα το άλλο κι έτσι οι γραμμές που σχηματίζονται από το λευκό μίγμα βανίλιας και το σκούρο μίγμα σοκολάτας κάνουν κυκλικά σχέδια. Έτσι, όταν κοπεί το κέικ βανίλια σοκολάτα δημιουργούνται τα χαρακτηριστικά “νερά του μαρμάρου” που του έχουν δώσει το όνομα του. Ωραίο στο μάτι, ωραίο και στον ουρανίσκο! Φτιάξτε, λοιπόν, αυτό το εύκολο κέικ που αλλιώς θα μπορούσαμε να το πούμε κέικ μαρμπρέ και απολαύστε το εσείς και τα παιδιά σας! Άλλωστε και μόνο η λέξη σοκολάτα στο όνομα του εγγυάται πως θα τιμηθεί δεόντως! Είναι μία εύκολη συνταγή που με δύο απλές κινήσεις φτιάχνεις το καλύτερο & πιο καλοψημένο κέικ. Φτιάχνουμε ένα μίγμα με κακάο και άλλο ένα μίγμα με βανίλια, και απλά τα αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι.