Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
- Πρώτα κομματιάζουμε τις πίτες.
- Ψήνουμε τις πίτες για 10 λεπτά, να ροδίσουν, στους 200°C, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα.
- Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15 λεπτά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
- Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση.
- Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά.
- Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας.
- Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι.
- Το καλοκαίρι το σερβίρουμε έτσι, όχι καυτό και χωρίς να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ποτίσουν οι πίτες.
- Το χειμώνα το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200°C.