Κεμπάπ με πιπεριές και ντοματίνια

Υλικά

Για το Κεμπάπ

  • 500 γρ. αρνίσιος κιμάς (ή μοσχαρίσιος)
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά δαχτυλίδια
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Ψητές πιπεριές (κέρατα)

Για το σερβίρισμα

  • Γιαούρτι
  • Πίτες

Για τα κεμπάπ

Μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές σε βάζο.

Τις στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Χωρίζουμε σε 6 μέρη.

Πλάθουμε 6 κομματια.

Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ.

Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μειγμα.

Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να «ντύνουμε» πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί).

Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.

Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Για τη γαρνιτούρα

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι και ζυμώνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.

Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το σουμάκι, το μαϊντανό, τα ντοματίνια, και ανακατεύουμε καλά.

Παγώνουμε και σερβίρουμε πλάι στα κεμπάπ και τις πιπεριές.

Συνοδεύστε τα με γιαούρτι και με σπιτικές πίτες.

 

Διαφήμιση
https://www.argiro.gr/recipe/kempap-me-piperies-kai-ntomatinia/