Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά πολύ καλά, για 6-7 λεπτά, να πάρει χρώμα.
- Μόλις στεγνώσει τελείως, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε πρώτα το σκόρδο και αμέσως μετά τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να καβουρντιστεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, την κανέλα και ½ φλιτζ. νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει ο κιμάς όλα τα υγρά του και να στεγνώσει τελείως.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τον κιμά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
ΦΥΛΛΑ
- Αλείφουμε με λάδι τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού 24×35 και απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας, τεντώνοντάς το να καλύψει και τα τοιχώματα του σκεύους.
- Σπάμε τον φιδέ πάνω στο φύλλο και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μισό στεγνό κιμά.
- Καλύπτουμε με το μισό τριμμένο κασέρι και συνεχίζουμε με μία στρώση φέτες ντομάτας.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις κιμά, κασέρι, ντομάτα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γιαούρτι και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά στο ταψί.
- Κόβουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας στη διάσταση του ταψιού ώστε να μην περισσεύει στα πλαϊνά της γέμισης.
- Καλύπτουμε την πίτα και σφραγίζουμε τις άκρες των φύλλων, τσιμπώντας τις ενώσεις σε δαντέλα.
- Χαράζουμε σε κομμάτια την επιφάνεια της και λαδώνουμε με πινέλο ή την αλείφουμε με διάλυμα αβγού και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε την κιμαδόπιτα με σφολιάτα στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου στους 180°C, στον αέρα, για περίπου μία ώρα, έως ότου ροδίσει και ξεκολλάει ολόκληρη από τη βάση του ταψιού.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς εκτός φούρνου πριν την κόψουμε σε κομμάτια για να μη διαλυθεί.