Είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύστε σαν κυρίως γεύμα, σαν ορεκτικό αλλά και σαν...

Είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύστε σαν κυρίως γεύμα, σαν ορεκτικό αλλά και σαν κολατσιό.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
141

Για τη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας

  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες κασέρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γάλα
  • 5 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον κιμά

  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει

    Λαδώνουμε το ταψί

    Χαράζουμε και λαδώνουμε την επιφάνεια

    Για τη κιμαδόπιτα σουφλέ

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζοντας τον κιμά πολύ καλά, να πάρει χρώμα.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5-6′.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να ψηθεί ο πελτές.

    Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

    Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας και 1/2 φλ. νερό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του.

    Αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα.

    Πασπαλίζουμε τον κιμά με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Για το στήσιμο

    Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου (ή άλλο μεγάλο ταψί).

    Απλώνουμε ακτινωτά 6 έτοιμα φύλλα ή σπιτικά φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.

    Ρίχνουμε τον κιμά σε μία στρώση.

    Καλύπτουμε τον κιμά με φέτες κασέρι.

    Από πάνω βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας.

    Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε πάνω στα υλικά.

    Περιχύνουμε με την κρέμα.

    Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα.

    Χαράζουμε σε κομμάτια.

    Λαδώνουμε την επιφάνεια, περιχύνουμε με το γάλα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°C έως ότου ροδίσει καλά.

    Αν σας άρεσε η μοναδική αυτή κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας, θα λατρέψετε και την παρακάτω πίτα:

    Κάτι μαγειρεύεται