Μία εικόνα χίλιες γεύσεις! Φτιάξτε τα τώρα, γιατί αυτά τα κιμαδοπιτάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού και το ρόδι θα σας αφήσουν...

Μία εικόνα χίλιες γεύσεις! Φτιάξτε τα τώρα, γιατί αυτά τα κιμαδοπιτάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού και το ρόδι θα σας αφήσουν άφωνους.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα εύκολα κιμαδοπιτάκια με φύλλο στο τηγάνι

  • 1 συσκ. χωριάτικο φύλλο
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • πρέζα/ες κανέλα-μπαχάρι-κύμινο-μπούκοβο-πάπρικα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Ρόδι
  • Σιρόπι ροδιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η γέμιση να κρυώσει καλά

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

    Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί

    Για τα εύκολα κιμαδοπιτάκια

    Πρώτα λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά για 5′-7′ να ροδίσει.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο κι αφήνουμε για 5′ ανακατεύοντας, να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε πρέζες από τα μπαχαρικά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κουκουνάρι και το μαϊντανό.

    Ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το ρόδι.

    Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο.

    Κόβουμε κάθε φύλλο στα 4. 

    Ακουμπάμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο.

    Βρέχουμε με τα δάχτυλα την περίμετρο του φύλλου.

    Κλείνουμε σε πακέτο πιάνοντας ακτινωτά τις άκρες των φύλλων.

    Δίνουμε σχήμα πλακέ σαν φάκελο.

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, με την ένωση προς τα κάτω, για λίγα λεπτά να ροδίσει.

    Γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να ροδίσει.

    Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Σερβίρουμε με γιαούρτι, δυόσμο και ρόδι.

    Περιχύνουμε με σιρόπι ροδιού.

    Είναι πεντανόστιμα και ιδανικά για μπουφέ και καλέσματα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται