Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο (ή το κρέας) σε πολύ λεπτές μικρές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι.
- Ρίχνουμε μέσα το λεπτοκομμένο κρέας και το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά πάντα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και τη σόγια ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στη φωτιά για 2 με 3 λεπτά επιπλέον.
- Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό.
- Πασπαλίζουμε λίγο σχοινόπρασο και τα πράσινα ψιλοκομμένα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Εναλλακτικά λαχανικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το κινέζικο ρύζι: αρακά, καλαμπόκι, φασολάκια, πράσο, λάχανο.
- Φτιάξτε και θεϊκά spring rolls με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
- Σας αρέσει το κινέζικο; Δείτε εδώ περισσότερες εύκολες και φανταστικές Ασιατικές συνταγές!
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ