Κινέζικο ρύζι

Κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά στο τηγάνι. Εύκολο και γρήγορο, με όλη τη νοστιμιά της Ασιατικής κουζίνας, έτοιμο σε 10′

Εύκολη
0:20

4

10 λεπτά

10 λεπτά

κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο (ή το κρέας) σε πολύ λεπτές μικρές φέτες.
    2. Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι.
    3. Ρίχνουμε μέσα το λεπτοκομμένο κρέας και το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
    4. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
    5. Σοτάρουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια.
    6. Σοτάρουμε για 3 λεπτά πάντα σε δυνατή φωτιά.
    7. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και τη σόγια ανακατεύουμε.
    8. Αφήνουμε στη φωτιά για 2 με 3 λεπτά επιπλέον.
    9. Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό.
    10. Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και τα πράσινα ψιλοκομμένα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια.

Tips

  • Εναλλακτικά λαχανικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το κινέζικο ρύζι: αρακά, καλαμπόκι, φασολάκια, πράσο, λάχανο.
Απόρρητο