Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΣΟΥΦΛΕ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΣΟΥΦΛΕ
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί, στρογγυλό ή τετράγωνο 35-40 εκ., το οποίο ακουμπάμε πάνω σε σανίδα κοπής για να γέρνει απ’ τη μια πλευρά.
- Επίσης χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι.
- Στην ανασηκωμένη πλευρά του ταψιού σπάμε με τα χέρια τη φέτα σε τρίμματα.
- Στην πλευρά του ταψιού που γέρνει σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε με πιρούνι .
- Λίγο λίγο, και πάντα χτυπώντας με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα.
- Με το πιρούνι περνάμε μέσα στα υγρά το τυρί μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά.
- Ισιώνουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας (βγάζουμε τη σανίδα κοπής).
- Αδειάζουμε τα ωμά ζυμαρικά στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε με το πιρούνι.
- Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο.
- Αν θέλουμε τραγανή κρούστα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, ανακατεμένη με λίγο τριμμένο τυρί.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να κάνει σώμα (δηλαδή να στερεοποιηθεί το φαγητό) και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C στη μεσαία σχάρα, το πρώτο μισάωρο πρέπει να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
- Σερβίρεται ζεστό, με ρηχή κουτάλα.
- Κόβεται σε κομμάτια μόνο όταν κρυώσει καλά, αλλά και κρύο είναι τέλειο!