Ένα φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και θα καθιερωθεί στο εβδομαδιαίο μενού σας, όχι μόνο γιατί γίνεται μονο σε 5΄, αλλά γιατί είναι και πολύ...

Ένα φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και θα καθιερωθεί στο εβδομαδιαίο μενού σας, όχι μόνο γιατί γίνεται μονο σε 5΄, αλλά γιατί είναι και πολύ οικονομικό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
58

Για το κοφτό μακαρονάκι σουφλέ

  • 500 γρ. σελινάκι (ζυμαρικό μικρό με τρύπα ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι ή ριγκατόνι)
  • 500 γρ. τρίμματα φέτας
  • 6 αυγά
  • 1½ lt φρέσκο γάλα
  • 1/2 lt νερό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/3 κ.γ. κοφτό μοσχοκάρυδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά προαιρετικά
  • Λίγο τριμμένο τυρί προαιρετικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κοφτό μακαρονάκι σουφλέ

    Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί, στρογγυλό ή τετράγωνο 35-40 εκ., το οποίο ακουμπάμε πάνω σε σανίδα κοπής για να γέρνει απ’ τη μια πλευρά.

    Επίσης χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι.

    Στην ανασηκωμένη πλευρά του ταψιού σπάμε με τα χέρια τη φέτα σε τρίμματα.

    Στην πλευρά του ταψιού που γέρνει σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε με πιρούνι .

    Λίγο λίγο, και πάντα χτυπώντας με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα.

    Με το πιρούνι περνάμε μέσα στα υγρά το τυρί μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά.

    Ισιώνουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας (βγάζουμε τη σανίδα κοπής).

    Αδειάζουμε τα ωμά ζυμαρικά στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε με το πιρούνι.

    Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο.

    Αν θέλουμε τραγανή κρούστα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, ανακατεμένη με λίγο τριμμένο τυρί.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να κάνει σώμα (δηλαδή να στερεοποιηθεί το φαγητό) και να ροδίσει η επιφάνεια.

    Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C στη μεσαία σχάρα, το πρώτο μισάωρο πρέπει να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρεται ζεστό, με ρηχή κουτάλα.

    Κόβεται σε κομμάτια μόνο όταν κρυώσει καλά –και κρύο είναι τέλειο!

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Σπιτικη κουζινα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται