Για το κοφτό μακαρονάκι σουφλέ
Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί, στρογγυλό ή τετράγωνο 35-40 εκ., το οποίο ακουμπάμε πάνω σε σανίδα κοπής για να γέρνει απ’ τη μια πλευρά.
Επίσης χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι.
Στην ανασηκωμένη πλευρά του ταψιού σπάμε με τα χέρια τη φέτα σε τρίμματα.
Στην πλευρά του ταψιού που γέρνει σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε με πιρούνι .
Λίγο λίγο, και πάντα χτυπώντας με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα.
Με το πιρούνι περνάμε μέσα στα υγρά το τυρί μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά.
Ισιώνουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας (βγάζουμε τη σανίδα κοπής).
Αδειάζουμε τα ωμά ζυμαρικά στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε με το πιρούνι.
Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο.
Αν θέλουμε τραγανή κρούστα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, ανακατεμένη με λίγο τριμμένο τυρί.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να κάνει σώμα (δηλαδή να στερεοποιηθεί το φαγητό) και να ροδίσει η επιφάνεια.
Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C στη μεσαία σχάρα, το πρώτο μισάωρο πρέπει να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρεται ζεστό, με ρηχή κουτάλα.
Κόβεται σε κομμάτια μόνο όταν κρυώσει καλά, αλλά και κρύο είναι τέλειο!