Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα αλμυρή

Η θεία μου Μαρκέλλα Παντελαίου ζει στην Πάρο και όλη μέρα είναι σε μια κουζίνα και μαγειρεύει γλυκιές και αλμυρές νοστιμιές. Φάγαμε την κολοκυθοπιτα με κιτρινη κολοκυθα αλμυρη το καλοκαίρι, στην κουζίνα του εστιατορίου που έχει υπό την επίβλεψή της. Νόστιμη και εύκολη!

12

10 λεπτά

10 λεπτά

κολοκυθοπιτα με κιτρινη κολοκυθα αλμυρη-κολοκυθόπιτα αλμυρή

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΛΜΥΡΗ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΛΜΥΡΗ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

  1. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.
  3. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα.
  4. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν.
  5. Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή.
  8. Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα αλμυρή.
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Απόρρητο