Για τη κολοκυθόπιτα
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα.
Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν.
Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή.
Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα αλμυρή.
Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.