Κολοκυθένια

Λαχταριστή κολοκυθόπιτα με μπόλικα τυριά και αρωματικά! Τέλεια για το τραπέζι σας αλλά και για το κολατσιό των παιδιών

16

15 λεπτά

45 λεπτά

Κολοκυθένια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΕΝΙΑ

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΕΝΙΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΕΝΙΑ

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
  2. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή σε καρεδάκια μικρά.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε 3-4 φορές.
  5. Τα αφήνουμε να μαραθούν, αλλά όχι να τηγανιστούν, για 5-6 λεπτά.
  6. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τρίβουμε πιπέρι.
  7. Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μάραθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  8. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα.
  9. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται αλατίζουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
  2. Αδειάζουμε την κολοκυθένια.
  3. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει.
Απόρρητο