Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΕΝΙΑ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΕΝΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΕΝΙΑ
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
- Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή σε καρεδάκια μικρά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε 3-4 φορές.
- Τα αφήνουμε να μαραθούν, αλλά όχι να τηγανιστούν, για 5-6 λεπτά.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τρίβουμε πιπέρι.
- Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μάραθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα.
- Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται αλατίζουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
- Αδειάζουμε την κολοκυθένια.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει.