"
Λαχταριστή κολοκυθόπιτα με μπόλικα τυριά και αρωματικά! Τέλεια για το τραπέζι σας αλλά και για το κολατσιό των...

Λαχταριστή κολοκυθόπιτα με μπόλικα τυριά και αρωματικά! Τέλεια για το τραπέζι σας αλλά και για το κολατσιό των παιδιών.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την κολοκυθένια

  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 κ. πρώιμα τρυφερά κολοκυθάκια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. φρυγανιά κοπανισμένη
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ (όσο πάρει)
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κολοκυθένια

    Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.

    Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή σε καρεδάκια μικρά.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε 3-4 φορές.

    Τα αφήνουμε να μαραθούν, αλλά όχι να τηγανιστούν, για 5-6 λεπτά.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τρίβουμε πιπέρι.

    Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μάραθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα.

    Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα.

    Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται αλατίζουμε.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

    Αδειάζουμε την κολοκυθένια.

    Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×