Κοτόπουλο κοντοσούβλι

Υλικά

Για το κοτόπουλο κοντοσούβλι

  • 4 φιλέτα στήθος ή μπούτι κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσαμικό
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Δεντρολίβανο
  • Κρεμμύδι και χρωματιστές πιπεριές σε τέταρτα

Για το κους κους

  • 2 φλ. κους κους
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 μελιτζάνα
  • Κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κολοκύθι
  • Μαϊντανό, δυόσμο και κόλιανδρο ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι

Για το κοτόπουλο κοντοσούβλι

Πριν ξεκινήσουμε τη μαρινάδα, κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές το κρέας.

Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Το λάδι, το ξίδι και την κρέμα μπαλσάμικο, το λεμόνι, το σκόρδο και τα βότανα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες.

Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ κοτόπουλο μαριναρισμένο με λαχανικά, πιπεριές και κρεμμύδι.

Ψήνουμε το κοντοσούβλι στην σχάρα για περίπου 15′, γυρίζοντάς το κάθε 3′-4′  για να ψηθεί από όλες τις πλευρές.

Όση ώρα ψήνεται, αν θέλουμε το αλείφουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

Για το κους κους

Βάζουμε το κους κους σε μπολ και το καλύπτουμε με το νερό να φουσκώσει.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μπουκιές, τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέσα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10′-15′ στους 200 βαθμούς, να μαλακώσουν αλλά όχι να αλλάξουν χρώμα.

Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με τα υγρά υλικά, λάδι μπαλσάμικο, πορτοκάλι και λεμόνι.

Ανακατεύουμε να κρυώσουν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αφρατεύουμε το κους κους με πιρούνι, προσθέτουμε τα λαχανικά με όλα τα υγρά τους και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά.

Το κους κους αν μείνει μερικές ώρες με τα υλικά του να μαριναριστεί, γίνεται τέλειο.

https://www.argiro.gr/recipe/kontosoubli-kotopoulo-me-kous-kous/