• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
Βαθμολογήστε
  • 1 κότα (1½ κιλό περίπου)
  • ½ κιλό κρεμμύδια ξερά
  • ½ κιλό κιμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 κάστανα βρασμένα ή ψημένα
  • 1 κούπα λάδι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κότα γεμιστή

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση για τη γεμιστή κότα στο φούρνο, σοτάροντας πρώτα τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτουμε τα εντόσθια, τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο νερό για να βράσουν και στο τέλος βάζουμε τα βρασμένα κάστανα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

    Γεμίζουμε την κότα από το κάτω μέρος και τη ράβουμε με βελόνα και κλωστή. Το ίδιο κάνουμε και στο επάνω μέρος. Όταν τελειώσουμε, την τηγανίζουμε για να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις πλευρές.

    Kατόπιν τη βάζουμε στη γάστρα περιχύνοντας με μισή κούπα λάδι και μισή κούπα νερό, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά την κότα και τη βάζουμε στο φούρνο. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μικρές πατατούλες. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 2 ώρες.

    Αν σας άρεσε η κότα γεμιστή, δείτε και την γαλοπούλα παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×