• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
57

Για τη γεμιστή κότα

  • 1 κότα (1½ κιλό περίπου)
  • ½ kg κιλό κρεμμύδια ξερά
  • ½ kg κιμά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 κάστανα βρασμένα ή ψημένα
  • 1 φλ. λάδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κότα γεμιστή

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση, σοτάροντας πρώτα τα κρεμμύδια με το λάδι.

    Προσθέτουμε τα εντόσθια, τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ρίχνουμε λίγο νερό για να βράσουν και στο τέλος βάζουμε τα βρασμένα κάστανα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

    Γεμίζουμε την κότα από το κάτω μέρος και τη ράβουμε με βελόνα και κλωστή. Το ίδιο κάνουμε και στο επάνω μέρος.

    Όταν τελειώσουμε, την τηγανίζουμε για να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις πλευρές.

    Kατόπιν τη βάζουμε στη γάστρα περιχύνοντας με μισή κούπα λάδι και μισή κούπα νερό, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά την κότα και τη βάζουμε στο φούρνο.

    Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μικρές πατατούλες. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 2 ώρες.

    Αν σας άρεσε η κότα γεμιστή, δείτε και την γαλοπούλα παρακάτω:

    γαλοπούλα γεμιστή - γαλοπούλα γεμιστή αργυρώ - γεμιστή γαλοπούλα - γαλοπούλα γεμιστή παραδοσιακή - γαλοπούλα χριστουγεννιάτικη συνταγή - γαλοπούλα αργυρώ - γαλοπούλα γεμιστή με κιμά - χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα - γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι - γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι - μαρινάρισμα γαλοπούλας - γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι και συκωτάκια - galopoula
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται