Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά και καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για 30 λεπτά.
- Αφού βράσει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
- Στο μεταξύ, στο ζουμί του κοτόπουλου προσθέτουμε το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε για 5΄-6΄ μέχρι να σκάσει το ρύζι.
- Σε αυτό το στάδιο τα κρεμμύδια έχουν αρχίσει να λιώνουν μέσα στο ζωμό.
- Προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε μέσα το κεφαλοτύρι και το λάδι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύουμε.
- Για το ταψί
- Ανοίγουμε τα τρία χειροποίητα φύλλα ή χρησιμοποιούμε 3 έτοιμα χωριάτικα φύλλα.
- Τα στρώνουμε στο ταψί, αλείφοντάς τα ένα ένα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε τη γέμιση με το κουτάλι και ρίχνουμε το φλουρί.
- Γυρίζουμε τις άκρες των φύλων πάνω στη πίτα.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, αλείφοντάς τα με λάδι.
- Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180 °C στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα για μία ώρα.