Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
Εκτέλεση
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Ανακατεύοντας πρώτα το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο.
- Πασπαλίζουμε με αυτό το κοτόπουλο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ροδίζουμε το κοτόπουλο, λίγα λίγα κομμάτια από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3 με 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί.
- Ντεγκλασάρουμε, τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κοτόπουλου.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά.
- Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο.
ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να πιούν τα υγρά τους (3 λεπτά περίπου).
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο, περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα μυρωδικά, σουρώνουμε την σάλτσα του φαγητού σε μικρή κατσαρόλα.
- Σε μπολ διαλύουμε την μουστάρδα στην κρέμα γάλακτος.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στην σάλτσα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και να πυκνώσει.
- Περιχύνουμε το φαγητό με την κρεμώδη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.