Κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια

Κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια — βελούδινη σάλτσα, τρυφερό κρέας και ζουμερά μανιτάρια. Ιδανικό για ένα χορταστικό και απολαυστικό γεύμα.

Εύκολη
1:20

4 μερίδες

10 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

κοτοπουλο αλα κρεμ με μανιταρια

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  1. Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι
  2. Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, λίγα-λίγα, από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  3. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί και ντεγκλασάρουμε, τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν τα καραμελωμένα υπολείμματα.
  5. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά.
  6. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο.
  7. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει εντελώς.
  4. Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σουρώνουμε τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα.
  5. Σε μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα στην κρέμα γάλακτος.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα μουστάρδας-κρέμας στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και η σάλτσα να πήξει.
  8. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την κρεμώδη σάλτσα.
  9. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Απόρρητο