• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γραμ. κίτρινη κολοκύθα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 250 γραμ. μπρόκολο
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 400 γραμ. γάλα καρύδας
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • Για το σερβίρισμα
  • ρύζι μπασμάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά

    Κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά,

    Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για όσους αγαπούν τις ασιατικές γεύσεις. Τα λαχανικά στη σάλτσα, κάνουν την διαφορά!

    Για το κοτόπουλο με κάρυ, ψιλοκόβουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μέρος του κοτόπουλου σας αρέσει.

    • Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
    • Κόβουμε την πατάτα και την κολοκύθα σε καρέ.
    • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές μπουκές.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά από όλες τις πλευρές, σχεδόν να μισοψηθεί.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα για 3 -4 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
    • Προσθέτουμε  την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.
    • Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.
    • Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
    • Σβήνουμε τη φωτιά.
    • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και lime.

    Αν σας αρέσει το κοτόπουλο με κάρυ, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×