Κοτόπουλο παπρικάζ με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά

Για το κοτόπουλο παπρικάζ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 χρωματιστες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • Λίγο φρέσκο Θυμάρι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)

Για το κοτόπουλο παπρικάζ

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.

Προσθέτουμε το θυμάρι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 15’.

Αν το φτιάξετε με κομμάτια κοτόπουλου τότε προσαρμόζουμε το χρόνο βρασμού ανάλογα με το μέγεθος των μερίδων.

Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο παπρικάζ με τη σάλτσα του.

Δείτε εδώ τα μυστικά μου για τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι.

Ψάχνετε για εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με κοτόπουλο; Βρείτε τες όλες εδώ! Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να μεγειρεύετε πάντα σωστά το κοτόπουλο.

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-me-piperies-kai-giaourti/