Κοτόπουλο με ρύζι στην κατσαρόλα

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κοµµένο σε μπουκιές
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 2 φλ. µακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι
  • 5 καρότα κοµµένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. ψιλοκοµµένα µανιτάρια
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκοµµένη
  • 5 φλ. ζωμό κότας ή νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Κοτόπουλο με ρύζι

Για το κοτόπουλο με ρύζι στην κατσαρόλα, ροδίζουμε πρώτα το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε 4΄-5΄, να μαραθούν ελαφρώς.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουµε και μισοσκεπάζουµε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20΄. Στο τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό µε τον ψιλοκοµµένο μαϊντανό.

Για τέλεια μαγειρέματα με κοτόπουλο και ρύζι, διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να μαγειρέψετε σωστά το κοτόπουλο, αλλά και εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ρύζι.

Αν σας άρεσε το κοτόπουλο με ρύζι στην κατσαρόλα, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-me-ruzi-stin-katsarola/