Κοτόπουλο πανέ με σως γιαουρτιού

Υλικά

Για το κοτόπουλο πανέ

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. ψίχουλα από ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα)
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σως γιαουρτιού

  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Λίγο αλάτι

Για το κοτόπουλο πανέ

Για φτιάξουμε το κοτόπουλο πανέ, βάζουμε πρώτα μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας.

Ακουμπάμε επάνω το ένα φιλέτο κοτόπουλου.

Καλύπτουμε με ένα κομμάτι μεμβράνη.

Με ένα τηγάνι ή άλλο πλακέ, βαρύ αντικείμενο χτυπάμε καλά το φιλέτο μέχρι να γίνει πλακέ και πολύ λεπτό, περίπου 1 εκατοστό πάχος.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο.

Σε άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά.

Σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε τα ψίχουλα με το μοσχοκάρυδο.

Πρώτα πανάρουμε το φιλέτο στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό, έπειτα το βουτάμε στο αυγό.

Τέλος το περνάμε στα ψίχουλα, ακουμπάμε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο πανέ με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι να το βάλουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψάκι, να το ραντίσουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και να το ψήσουμε στους 180°C.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και να τηγανίσουμε το πανέ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 με 6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Και στις δύο περιπτώσεις αφήνουμε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.

Για τη σως γιαουρτιού

Εκτός από το γιαούρτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.

Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ.

Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Διατηρούμε τη σως κρύα.

Σερβίρετέ το με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια.

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-pane-me-sos-giaourtiou/