Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Ροδίζουμε καλά το κρέας σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 7΄- 8΄.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε το κρασί και 1 φλ. νερό.
- Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει.
- Ενδιάμεσα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προς το τέλος του χρόνου βρασμού πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του.
- Το σερβίρουμε με το πλιγούρι λαχανικών.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το καρότο και τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και συμπληρώνουμε το ζεστό ζωμό.
- Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, να φουσκώσει το πλιγούρι, αλλά να παραμείνει σπυρωτό. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο και μαϊντανό.
- Αφρατεύουμε το πλιγούρι ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι πριν το σερβίρουμε με το κοτόπουλο.