Εκτέλεση
Για το εύκολο κοτόπουλο ριγανάτο στην κατσαρόλα, πρώτα ροδίζουμε καλά το κρέας σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 7΄-8΄. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κρασί και 1 φλ. νερό.
Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει. Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.
Προς το τέλος του χρόνου βρασμού πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του.
Σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο; Βρείτε τες όλες εδώ!