Κοτόπουλο στο φούρνο γεμιστό με κους κους

Ζουμερό κοτόπουλο με κους κους στο φούρνο, εύκολο και οικονομικό! Μια συνταγή για κοτόπουλο που κρατά όλους του τους χυμούς, χάρη στον τρόπο ψησίματός του.

Εύκολη
1:50

6 μερίδες

20 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

κοτοπουλο με κουσ κουσ

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Αφήνουμε πρώτα το πουλερικό για 30 λεπτά εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλατοπιπερώνουμε καλά στο εσωτερικό του.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το κους κους, τον χυμό και το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, καθώς και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  4. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του κους κους και ανακατεύουμε ξανά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

  1. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με το μείγμα του κους κους και δένουμε τα πόδια με σπάγκο κουζίνας, ώστε να κρατήσει το σχήμα του και να συγκρατήσει τη γέμιση.
  2. Αλείφουμε την εξωτερική επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά της επιλογής μας, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα.
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα σε σακούλα ψησίματος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  4. Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί σωστά, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο μπούτι: αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο, τότε το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
  5. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά, ώστε να ανακτήσει τους χυμούς του.
  6. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε μαζί με το αρωματικό κους κους, που έχει απορροφήσει τα νόστιμα ζουμάκια του κοτόπουλου.
Απόρρητο