Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Αφήνουμε πρώτα το πουλερικό για 30 λεπτά εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλατοπιπερώνουμε καλά στο εσωτερικό του.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κους κους, τον χυμό και το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, καθώς και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του κους κους και ανακατεύουμε ξανά.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ
- Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με το μείγμα του κους κους και δένουμε τα πόδια με σπάγκο κουζίνας, ώστε να κρατήσει το σχήμα του και να συγκρατήσει τη γέμιση.
- Αλείφουμε την εξωτερική επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά της επιλογής μας, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα σε σακούλα ψησίματος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί σωστά, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο μπούτι: αν το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο, τότε το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά, ώστε να ανακτήσει τους χυμούς του.
- Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε μαζί με το αρωματικό κους κους, που έχει απορροφήσει τα νόστιμα ζουμάκια του κοτόπουλου.