"
Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο, με γευστικό ρύζι και λαχανικά. Ένα πλήρες, ελαφρύ και υγιεινό φαγητό, που θα σας γίνει...

Ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο, με γευστικό ρύζι και λαχανικά. Ένα πλήρες, ελαφρύ και υγιεινό φαγητό, που θα σας γίνει συνήθεια.

  • προετοιμασία 45 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 1 σελινόριζα μικρή ή λίγο σέλερι
  • 1 μικρό σφιχτό λάχανο
  • 1 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 λεμόνια
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κοτόπουλο με ρύζι

    Ροδίζουμε πρώτα το κοτόπουλο.

    Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, ρίχνουμε και ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 6-7 λεπτά περίπου.

    Βγάζουμε με μία τσιμπίδα το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, και το διατηρούμε ζεστό.

    Κόβουμε το λάχανο στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι και το χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

    Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κοτόπουλο.

    Το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα πράσα, τα καρότα και το σέλερι (ή την σελινόριζα).

    Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να κοκκινίσει το λάδι.

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά επιπλέον.

    Σβήνουμε το φαγητό με το χυμό από τα δύο λεμόνια .

    Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά (περίπου ένα ποτήρι).

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5-6 λεπτά.

    Αδειάζουμε το φαγητό στο ταψί φροντίζοντας το ρύζι να βρίσκεται κάτω κάτω, τα λαχανικά πάνω από το ρύζι και το κοτόπουλο πάνω πάνω.

    Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο.

    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

    Θα ψήσουμε στην τελευταία σχάρα το φαγητό για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του φαγητού.

    Στο τέλος πρέπει να έχει μείνει με το λάδι του και σχεδόν χωρίς καθόλου υγρά.

    Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα.

    Σερβίρουμε με γιαούρτι (προαιρετικά).

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×