Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο, με κάστανα, αποξηραμένα φρούτα, μαυροδάφνη και κονιάκ. Μια εκλεπτυσμένη γιορτινή συνταγή με βελούδινη σάλτσα και φίνο άρωμα.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

τηγανια κοτοπουλο

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
  2. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω-γύρω, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το θυμάρι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Ρίχνουμε το μήλο και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα κάστανα, και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  6. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και τον ζωμό κοτόπουλου, και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να γλασάρει η σάλτσα.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Αν θέλουμε πιο λαμπερή υφή, ρίχνουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο (όσο ένα καρύδι) και ανακινούμε το τηγάνι, ώστε να λιώσει με τη θερμότητα των υλικών.
  10. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Απόρρητο