Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
- Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω-γύρω, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το θυμάρι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Ρίχνουμε το μήλο και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα κάστανα, και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και τον ζωμό κοτόπουλου, και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να γλασάρει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αν θέλουμε πιο λαμπερή υφή, ρίχνουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο (όσο ένα καρύδι) και ανακινούμε το τηγάνι, ώστε να λιώσει με τη θερμότητα των υλικών.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.









