"
Αυτά τα υπέροχα πιτάκια με κιμά και τη συνταγή για κουλακλί, μας τα παραχώρησε η κα Ελένη Κλειτσιώτου.

Αυτά τα υπέροχα πιτάκια με κιμά και τη συνταγή για κουλακλί, μας τα παραχώρησε η κα Ελένη Κλειτσιώτου.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 30 τμχ

Για τη ζύμη

  • 1 φλ. λάδι
  • Αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλεύρι όσο πάρει

Για το μείγμα του κιμά

  • 1/2 κ. κιμά
  • 1 αυγό
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό
  • 1/3 φλ. λάδι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κουλακλί με κιμά

    Για το κουλακλί, ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και συμπληρώνουμε αλεύρι όσο πάρει, μέχρι να πλάθεται.

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, το οποίο κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια.

    Ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το αυγό, το πιπέρι, το αλάτι, το μαϊντανό και λίγο λάδι.

    Στη συνέχεια, τοποθετούμε από ένα κουταλάκι μείγμα του κιμά σε κάθε ένα από τα κομμάτια ζύμης και τα κλείνουμε σαν φιογκάκια.

    Τα βάζουμε σε ταψί το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στους 180οC για μισή ώρα.

    Το κουλακλί συνοδεύεται με τζατζίκι.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Στην κουζίνα με την Αργυρώ

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×