• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
54
  • 1/2 κιλό κουνουπίδι
  • 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουνουπίδι πανέ

    Για το κουνουπίδι πανέ,

    • Καθαρίζουμε πρώτα το κουνουπίδι και το βράζουμε για 4΄- 5΄ να μαλακώσει λίγο.
    • Το στραγγίζουμε και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Με πιρούνι χτυπάμε το αυγό με το νερό.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
    • Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κουνουπιδιού στη φρυγανιά, να καλυφθούν καλά.
    • Έπειτα, τα βουτάμε στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά (εάν χρησιμοποιήσουμε τυρί, το ανακατεύουμε με τη φρυγανιά).
    • Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω γύρω.
    • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

    Το κουνουπίδι είναι ένα υγιεινό λαχανικό που μπορεί να γίνει και πολύ νόστιμο. Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές με κουνουπίδι εδώ! Δείτε επίσης μερικά μικρά μυστικά για να βράζετε κουνουπίδι χωρίς να μυρίζει το σπίτι!

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται