Για το κουρκούτι χωρίς μπύρα
Για απλό κουρκούτι χωρίς μπύρα βάζουμε το αλεύρι φαρίνα, το καλαμποκάλευρο και το κορν φλαουρ σε ένα μπολ.
Προσθετουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, το ούζο κι ανακατεύουμε το κουρκούτι με σύρμα να γίνει λείο και να εξαφανιστεί το αλεύρι.
Αφηνουμε το κουρκούτι να παγώσει στο ψυγείο.
Μόνο όταν έχουμε παγωμένο κουρκούτι και καυτό λάδι στο τηγάνι, γίνεται τραγανό το κουρκούτι στον μπακαλιάρο.
Επίσης όταν έχουμε κρύο κουρκούτι και καυτό λάδι στο τηγάνι τότε το κουρκούτι δεν ρουφάει λάδι και παραμένει κριτσανιστό.
Στο απλό κουρκούτι χωρίς μπύρα μπορείς να βουτήξεις τα πάντα.
Ψάρι, θαλασσινά, λαχανικά και ότι σου αρέσει.
Τα υλικά που θα ντύσεις με κουρκούτι πρέπει να είναι στεγνά και να τα αλευρώσεις πρώτα σε λίγο αλεύρι.
Τινάζεις να φύγει το περιττό αλεύρι και βουτάς το αλευρωμένο υλικό στο παγωμένο κουρκούτι.
Τηγανίζεις σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
Πάντα πρέπει να στεγνώνεις σε απορροφητικό χαρτί ένα υλικό που έχεις τηγανίσει με κουρκούτι.
Έτσι, δεν θα μαλακώσει μετά το τηγάνισμα και θα παραμείνει τραγανό.
Το κουρκούτι που περισσεύει μπορείς να το αρωματίσεις με βότανα ή ψιλοκομμένα λαχανικά και να το τηγανισεις κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι.
Έτσι θα έχεις υπέροχες νόστιμες τηγανίτες στο λεπτό με κουρκούτι που σου περίσσεψε.