Απλό κουρκούτι για μπακαλιάρο χωρίς μπύρα.

Απλό κουρκούτι για μπακαλιάρο χωρίς μπύρα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
101
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 40 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 ml ανθρακούχο νερό
  • 30 ml ούζο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (κοφτό)
  • 2 πρέζα/ες ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε το αλεύρι φαρίνα, το καλαμποκάλευρο και το κορν φλαουρ σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα.

    Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, το ούζο κι ανακατεύουμε  με σύρμα να γίνει λείο και να εξαφανιστεί το αλεύρι.

    Το αφήνουμε  να παγώσει στο ψυγείο.

    Πρέπει να είναι παγωμένο όταν θα βουτήξουμε υλικά για να ντυθούν.

    Επίσης όταν είναι κρύος ο χυλός και καυτό λάδι στο τηγάνι, τότε δεν ρουφάει λάδι και παραμένει κριτσανιστό.

    Το υλικό που θα τηγανίσεις θα πρέπει να είναι στεγνό και να το αλευρώσεις πρώτα σε λίγο αλεύρι.

    Τινάζεις να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάς στο παγωμένο κουρκούτι.

    Τηγανίζεις σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.

    Πάντα πρέπει να στεγνώνεις το υλικό σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

    Έτσι, δεν θα μαλακώσει μετά το τηγάνισμα και θα παραμείνει τραγανό.

    Το κουρκούτι που περισσεύει μπορείς να το αρωματίσεις με βότανα ή ψιλοκομμένα λαχανικά και να το τηγανίσεις κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι.

     

    Τι θα φτιάξεις ;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται