Απλο κουρκούτι για μπακαλιαρο χωρίς μπύρα.

Απλο κουρκούτι για μπακαλιαρο χωρίς μπύρα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
7
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 40 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 ml ανθρακουχο νερο
  • 30 ml ούζο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (κοφτό)
  • 2 πρέζα/ες ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βάζουμε το αλεύρι φαρίνα, το καλαμποκάλευρο και το κορν φλαουρ σε ένα μπολ.

    Προσθετουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα.

    Προσθέτουμε το ανθρακουχο νερο , το ούζο κι ανακατεύουμε  με σύρμα να γίνει λείο και να εξαφανιστεί το αλεύρι.

    Το αφηνουμε  να παγώσει στο ψυγείο.

    Πρέπει να είναι παγωμένο όταν θα βουτήξουμε υλικά για να ντυθούν.

    Επίσης οταν ειναι  κρύο  και καυτό λάδι στο τηγάνι τότε  δεν ρουφάει λάδι και παραμένει κριτσανιστό.

    Το υλικο που θα τηγανισεις  θα πρέπει να είναι στεγνο και να το αλευρώσεις πρώτα σε λίγο αλεύρι.

    Τινάζεις να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάς  στο παγωμένο κουρκούτι.

    Τηγανίζεις σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.

    Το υλικο που εχεις τηγανισει  πρέπει πάντα να το στεγνωνεις σε απορροφητικό χαρτί  μετα.

    Και το στεγνωεις απο το περιτο λαδι

    Έτσι, δεν θα μαλακώσει μετά το τηγάνισμα και θα παραμείνει τραγανό.

    Το κουρκούτι που περισσεύει μπορείς να το αρωματίσεις με βότανα ή ψιλοκομμένα λαχανικά και να το τηγανισεις κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι.

    Μπορείς να βουτήξεις τα πάντα.

     

     

     

    Τι θα φτιάξεις ;

    Κάτι μαγειρεύεται