Κους κους με λαχανικά

Συνταγή για κους κους με ψητά λαχανικά, χορταστική, αλλά και αρωματική. Μελιτζάνα, πιπεριά Φλωρίνης, ρόδι, μυρωδικά και μια κουταλιά γιαούρτι απογειώνουν το πιάτο.

Εύκολη
0:40

4 μερίδες

10 λεπτά

30 λεπτά

κουσ κουσ με λαχανικα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε μακριά
    κομμάτια των 2 εκ. (σαν μακριές τηγανητές πατάτες).
  2. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε και την πιπεριά σε μακρόστενα κομμάτια των 2 εκ.
  3. Λιώνουμε στο γουδί το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με το μείγμα τη μελιτζάνα και την πιπεριά. Ανακατεύουμε να λαδωθούν.
  5. Αραδιάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε μία στρώση.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, να ροδίσουν οι μελιτζάνες.
  7. Στο μεταξύ, ρίχνουμε το κουσκούς και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι την επιφάνεια.
  8. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να μαλακώσει το κουσκούς. Το ραντίζουμε στη
    συνέχεια με λίγο ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να αφρατέψει.
  9. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το ρόδι, το δυόσμο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  10. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με λίγο ξίδι και αλάτι. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερού που θα βοηθήσουν να αποκτήσει πιο ρευστή υφή.
  11. Σερβίρουμε σε πιάτα το μείγμα του κουσκούς και ισομοιράζουμε από πάνω τα λαχανικά.
  12. Περιχύνουμε με ρευστό γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φύλλα μυρωδικών και φιστίκι Αιγίνης.
  13. Σερβίρουμε το υπόλοιπο αραιό γιαούρτι χωριστά για να συμπληρώσει όποιος θέλει.
Απόρρητο