Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τον κρασάτο μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, ξαλμυρίζουμε πρώτα τον μπακαλιάρο και στη συνέχεια τον κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10-12 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα για να μυρίσει η ντομάτα.
Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά.
Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μελώσουν. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Μάθετε όλα τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα και μαγείρεμα του μπακαλιάρου.