Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΜΥΔΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΜΥΔΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε πρώτα το σπιτικό φύλλο.
- Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια (κόφτες).
- Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και δουλεύουμε το μίξερ για μισό λεπτό.
- Το μείγμα θα έχει γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά νερό και θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία.
- Προσθέτουμε την επόμενη κουταλιά νερό και ξαναθέτουμε το μίξερ σε λειτουργία.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε την υπόλοιπη 1/2 κ.σ. νερό, πάντα με το μίξερ σε λειτουργία.
- Όταν η ζύμη ενωθεί σε μία μάζα, τη μαζεύουμε, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα για περίπου 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τ’ αδειάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί, την τριμμένη πατάτα, τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι και το καγιέν.
- Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.
- Λαδώνουμε φόρμα ή ταψάκι 25 εκ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, το ένα μέρος λίγο μεγαλύτερο.
- Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το στρώνουμε, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν.
- Τρυπάμε εδώ κι εκεί την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά ώσπου να ροδίσει το φύλλο.