Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και με τ’ ακροδάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε το τυρί και λίγο λίγο το νερό, ανακατεύοντας τη ζύμη με τη λάμα ενός μαχαιριού.
- Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το κρεμώδες τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι κατά βούληση.
- Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 23 εκατοστών ή σε ταρτιέρα και αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις λεπτοκομμένης πατάτας, σκορπίζοντας λίγο μείγμα τυριού εδώ κι εκεί.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Αλείφουμε με λίγο γάλα το χείλος της ζύμης.
- Ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και καλύπτουμε την πίτα.
- Τσιμπάμε τις ενώσεις του επάνω και κάτω ζυμαριού με τα χέρια να κολλήσουν.
- Αλείφουμε με λίγο γάλα την πίτα και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά στους 180° C, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.