θα το απολαμβάνετε όλο το χρόνο. Γενικά το χρησιμοποιούμε σε όλες τις σαλάτες. Ταιριάζει πολύ με την ντομάτα και ιδιαίτερα με τη βραστή πατάτα, αλλά και...

θα το απολαμβάνετε όλο το χρόνο. Γενικά το χρησιμοποιούμε σε όλες τις σαλάτες. Ταιριάζει πολύ με την ντομάτα και ιδιαίτερα με τη βραστή πατάτα, αλλά και σκέτο σαν μεζεδάκι είναι εξαιρετικό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 λεπτά
147
  • 250 γραμ. κρίταμα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι (ανθός αλατιού)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρίταμο τουρσί

    1η εκδοχή: Απαλό τουρσί κρίταμο

    Για το κρίταμο τουρσί, διαλέγουμε τα πιο τρυφερά βλαστάρια με τα φύλλα τους και τα καθαρίζουμε από τυχόν κιτρινισμένα φύλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά.

    Βράζουμε 1/2 λίτρο νερό και 1 φλιτζάνι ξίδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κρίταμα και τα ζεματίζουμε για 1΄.

    Τα βγάζουμε από το νερό και αφήνουμε το ξίδι και το νερό να κρυώσουν καλά.

    Γεμίζουμε τα βάζα με το ζεματισμένο κρίταμο. Προσθέτουμε σε κάθε βάζο 1 κ.σ. αλάτι (ανθός αλατιού) και συμπληρώνουμε με το κρύο πλέον ξιδόνερο.

    Το διατηρούμε για πολύ καιρό στο ψυγείο μας.

    2η εκδοχή: Δυνατό τουρσί κρίταμο

    Πλένουμε πολύ καλά τα κρίταμα. Σε κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και ζεματάμε τα κρίταμα ίσα που να πάρουν βράση.

    Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα βάζουμε σε βάζο και τα καλύπτουμε με ξίδι.

    Το φυλάμε για μία νύχτα στο ψυγείο.

    Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε καλά τα κρίταμα από το ξίδι. Γεμίζουμε το βάζο με ελαιόλαδο και το φυλάμε στο ψυγείο.

    Εκτός από κρίταμο τουρσί, μπορείτε να φτιάξετε και αγγουράκι τουρσί.

    Κάτι μαγειρεύεται