θα το απολαμβάνετε όλο το χρόνο. Γενικά το χρησιμοποιούμε σε όλες τις σαλάτες. Ταιριάζει πολύ με την ντομάτα και ιδιαίτερα με τη βραστή πατάτα, αλλά και...

θα το απολαμβάνετε όλο το χρόνο. Γενικά το χρησιμοποιούμε σε όλες τις σαλάτες. Ταιριάζει πολύ με την ντομάτα και ιδιαίτερα με τη βραστή πατάτα, αλλά και σκέτο σαν μεζεδάκι είναι εξαιρετικό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 λεπτά
147
  • 250 γραμ. κρίταμα
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι (ανθός αλατιού)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    1η εκδοχή: Το Απαλό

    Διαλέγουμε τα πιο τρυφερά βλαστάρια με τα φύλλα τους και τα καθαρίζουμε από τυχόν κιτρινισμένα φύλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά.

    Βράζουμε 1/2 λίτρο νερό και 1 φλιτζάνι ξίδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, τα ρίχνουμε  και τα ζεματίζουμε για 1΄.

    Τα βγάζουμε από το νερό και αφήνουμε το ξίδι και το νερό να κρυώσουν καλά.

    Γεμίζουμε τα βάζα με το ζεματισμένο κρίταμο. Προσθέτουμε σε κάθε βάζο 1 κ.σ. αλάτι (ανθός αλατιού) και συμπληρώνουμε με το κρύο πλέον ξιδόνερο.

    Το διατηρούμε για πολύ καιρό στο ψυγείο μας.

    2η εκδοχή: Δυνατό

    Τα πλένουμε πολύ καλά. Σε κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και τα ζεματάμε ίσα που να πάρουν βράση.

    Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα βάζουμε σε βάζο και τα καλύπτουμε με ξίδι.

    Το φυλάμε για μία νύχτα στο ψυγείο.

    Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε καλά από το ξίδι. Γεμίζουμε το βάζο με ελαιόλαδο και το φυλάμε στο ψυγείο.

    Εκτός από αυτό, μπορείτε να φτιάξετε και:
    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται