• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 800 γραµ. αγγούρια μικρά ή µεγάλα
  • 3 ξερά κρεµµύδια
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1½ φλ. κόκκινο ξίδι
  • 3-4 κλωνάρια άνηθος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αγγουράκι τουρσί της Αργυρώς

    Για το αγγουράκι τουρσί,

    • Πλένουμε τα αγγούρια, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε όλα σε φέτες.
    • Τα ρίχνουμε μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Βάζουμε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια σε ένα βάζο, μαζί με όλα τα υγρά.
    • Ρίχνουμε στο βάζο με το γρήγορο τουρσί τον άνηθο και το σφραγίζουμε καλά.
    • Το συντηρούμε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες, ενώ μπορούμε να το φάμε από την επόμενη ημέρα.
    • Χρησιμοποιούμε το τουρσί ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι ή το σερβίρουμε ως ορεκτικό για ούζο.

    Επίσης ταιριάζει σε ντοματοσαλάτα και πατατοσαλάτα.

     

    Φτιάξτε αγγουράκι τουρσί και προσθέστε το σε σαλάτες όπως η παρακάτω για να τις απογειώσετε

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×