Κριτσίνια

Δύσκολη
0:35

20

15 λεπτά

20 λεπτά

κριτσίνια της Αργυρώς

Υλικά

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό.
  2. Κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  4. Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  5. Όταν  μαζεύεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για 5΄-10΄, να γίνει λεία και απαλή.
  6. Όποτε κολλάει στα χέρια πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  7. Τη βάζουμε  σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
  8. Αφού φουσκώσει τη βγάζουμε στον πάγκο.

ΠΛΑΣΙΜΟ

  1. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια, πάχους 0,5 εκ. κι όσο μακριά θέλουμε.
  2. Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί με κενό ανάμεσά τους.
  3. Τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με αλάτι, χοντροσπασμένα πιπέρια, ψιλοκομμένα μυρωδικά ή διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.ά.).
  4. Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 30΄ να φουσκώσουν.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ºC για 15΄-20΄.
  2. Για τη συνταγή χρειάζεται χρόνος αναμονής (για το φούσκωμα) περίπου 1,5 ώρα.
Απόρρητο