Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι γ.ο.χ., το baking powder, το αλάτι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και το κρασί.
- Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
- Πιάνουμε τη ζύμη στα χέρια και την ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία απαλή και εύπλαστη.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα μια μικρή μπαλίτσα, πλάθουμε μακρύ κορδόνι ζύμης και κλείνουμε σε στρογγυλό σχήμα.
- Τσιμπάμε την ένωση.
- Βάζουμε την σόδα αναψυκτικό σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις νιφάδες καλαμποκιού και τους σπόρους.
- Ένα ένα, το βουτάμε στην υγρή σόδα και μετά το πανάρουμε στις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού και στους σπόρους.
- Αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15΄, να μοσχοβολήσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα αφήνουνε να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.