Κριτσίνια καλαμποκιού από την Αργυρώ. Νόστιμα και τραγανά κριτσίνια με καλαμποκάλευρο, που σας δίνει δύναμη και ενέργεια όλες τις ώρες.

Κριτσίνια καλαμποκιού από την Αργυρώ. Νόστιμα και τραγανά κριτσίνια με καλαμποκάλευρο, που σας δίνει δύναμη και ενέργεια όλες τις ώρες.

  • προετοιμασία 3 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 180 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 250 γρ. αλευρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπεκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 150 γρ. πορτοκάλι
  • 50 γρ. κρασί
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • Για το πανάρισμα
  • 100 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • Λίγη σόδα (αναψυκτικό)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι γ.ο.χ., το baking powder, το αλάτι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και το κρασί.

    Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

    Πιάνουμε τη ζύμη στα χέρια και την ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία απαλή και εύπλαστη.

    Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα μια μικρή μπαλίτσα, πλάθουμε μακρύ κορδόνι ζύμης και κλείνουμε σε στρογγυλό σχήμα.

    Τσιμπάμε την ένωση.

    Βάζουμε την σόδα αναψυκτικό σε ένα μπολ.

    Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις νιφάδες καλαμποκιού και τους σπόρους.

    Ένα ένα, το βουτάμε στην υγρή σόδα και μετά το πανάρουμε στις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού και στους σπόρους.

    Αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 15΄, να μοσχοβολήσουν και να γίνουν τραγανά.

    Τα αφήνουνε να κρυώσουν τελείως και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται