Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Ψιλοτρίβουμε το καρότο.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλάτι.
- Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
- Ρίχνουμε τον χυμό και το λάδι και τα ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι να σχηματιστεί χυλός.
- Πασπαλίζουμε τα χέρια με αλεύρι και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή κι εύπλαστη.
- Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αν όμως την νιώθετε υγρή με κολώδη υφή, τότε πασπαλίστε την με λίγο αλεύρι και ζυμώστε ξανά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15’.
- Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια και παίρνουμε κομμάτια των 25 γραμ.
- Πλάθουμε σε λεπτό μακρόστενο ή στρογγυλό σχήμα.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160°C στην μεσαία σχάρα, για περίπου 30’ μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν τελείως γιατί μόνο έτσι θα παραμείνουν τραγανά.