Για τις κροκέτες μπακαλιάρου
Για να φτιάξουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου, πρώτα πρέπει να ξαλμυρισουμε τον παστό μπακαλιάρο.
Μετά την προετοιμασία του μπακαλιάρου, αφού αφαιρέσουμε την πέτσα του ψαριού και τον στεγνώσουμε πολύ καλά, μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες.
Τον βάζουμε σε µπολ.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο,, περίπου 30΄.
Βάζουμε αρκετό ηλιελαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτια.
Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μειγμα στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά, γύρω στα 2′, και αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν απ’ την άλλη.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις κροκέτες.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Παρόλο που είναι στο τηγάνι, το φαγητο εαν προσεξετε τις οδηγιες μου μοιάζει σαν να είναι κροκέτες μπακαλιάρου στο φούρνο.
Σερβίρουμε µε