Κροκέτες μπακαλιάρου απο την Αργυρω. Μπακαλιαρος κροκετες  πεντανόστιµες και τραγανές. Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου  για μπακαλιαρο...

Κροκέτες μπακαλιάρου απο την Αργυρω. Μπακαλιαρος κροκετες  πεντανόστιµες και τραγανές. Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου  για μπακαλιαρο κροκετες και ξαλμυρίστε τα σωστά. .Κροκετες μπακαλιαρου με κουρκουτι μπυρας, για να βγούν ελαφριές και να θυμίζουν κροκέτες μπακαλιάρου στο φούρνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
752

Για τις κροκέτες μπακαλιάρου

  • 500 γρ. ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο
  • 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα
  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 αυγό
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκοµµένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι (330 ml) μπύρα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • Mπόλικο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • ηλιελαιο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξαλμυρίστε σωστά τον παστό μπακαλιάρο

    Τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

    Για τις κροκέτες μπακαλιάρου

    Για να φτιάξουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου, πρώτα πρέπει να ξαλμυρισουμε  τον παστό μπακαλιάρο.

    Μετά την προετοιμασία του μπακαλιάρου, αφού αφαιρέσουμε την πέτσα του ψαριού και τον στεγνώσουμε πολύ καλά, μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες.

    Τον βάζουμε σε µπολ.

    Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

    Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο,, περίπου 30΄.

    Βάζουμε αρκετό ηλιελαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτια.

    Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μειγμα  στο τηγάνι.

    Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά, γύρω στα 2′, και αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν απ’ την άλλη.

    Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις κροκέτες.

    Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

    Παρόλο που  είναι στο τηγάνι, το φαγητο  εαν προσεξετε τις οδηγιες μου  μοιάζει σαν να είναι κροκέτες μπακαλιάρου στο φούρνο.

     

    Σερβίρουμε µε

     

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται