Κρύα σάλτσα με λιαστή ντομάτα

Μια υπέροχη κρύα σάλτσα με λιαστή ντομάτα, που θυμίζει χωριάτικη σαλάτα. Στα ζυμαρικά, στο ψωμί ή στη σαλάτα σας, όπως και να την απολαύσετε είναι πεντανόστιμη!

Δύσκολη
0:30

1 - βάζο

15 λεπτά

15 λεπτά

κρύα σάλτσα με λιαστή ντομάτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στραγγίζουμε πρώτα τις ημιλιαστές (πιο μαλακές και πιο γλυκές) ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε 3-4 λωρίδες την καθεμία.
  2. Τις βάζουμε σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, το μανούρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε με προσοχή σε γυάλινο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς.
  5. Φροντίζουμε όλα τους να είναι καλυμμένα με το ελαιόλαδο.
  6. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον μέχρι να καλυφθούν.
  7. Διατηρούμε την κρύα σάλτσα στο ψυγείο.
  8. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε έτσι για περίπου 2 εβδομάδες.
  9. Πριν σερβίρουμε, ανακινούμε ελαφρά το βάζο γιατί το λάδι παγώνει στην επιφάνεια.
  10. Σερβίρετέ τη σαν ντιπ με φρεσκοψημένο ψωμί, βάλτε τη σε πίτσες ή πάνω σε μπρουσκέτες.
  11. Μπορείτε να την απολαύσετε επίσης σαν σάλτσα για οποιοδήποτε ζυμαρικό, συμπλήρωμα σε πράσινη σαλάτα ή σαν γέμιση μέσα ζύμες και πίτες.
  12. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Γλυκοξινη σαλτσα

Απόρρητο