Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει.
- Τις μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός.
- Τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα και τις πολτοποιούμε.
- Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο το φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάπαρη, τη σταφίδα, το βαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
- Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
- Η σάλτσα ταιριάζει υπέροχα με ψητό κρέας ή ψάρι. Είναι επίσης πεντανόστιμη ως ντιπ ή ως ντρέσινγκ σε σαλάτα.
- Για τα μακαρόνια, σερβίρετέ τη με μια κουταλιά ξινομυζήθρα για να απογειώσετε τη γεύση!









