Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί σε μια στρώση.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καψαλιστεί η φλούδα τους.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να βγάλουν λίγους ζωμούς στο ταψί.
- Πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και παίρνουμε την ψημένη σάρκα τους.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και 2 κ.σ. από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ενσωματώνουμε την ξινομυζήθρα ανακατεύοντας.
- Απλώνουμε το μείγμα τυριού σε πιάτο και κάνουμε στο κέντρο ένα κοίλωμα, όπου βάζουμε τα ντοματίνια.
- Γαρνίρουμε με λίγο πέστο και περιχύνουμε με λίγα υγρά από το ταψί.
- Σερβίρουμε με ψητές πίτες ή φρυγανισμένο ψωμί.