Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο, είτε μόνα τους είτε ως συνοδευτικό, κάνουν πάντα τη διαφορά. Πεντανόστιμα και θρεπτικά.

Εύκολη
0:35

4

5 λεπτά

30 λεπτά

λαχανακια βρυξελλων συνταγεσ - λαχανακια βρυξελλων στο φουρνο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
  2. Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μήκος στη μέση και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
  3. Τα πασπαλίζουμε με το μπέικον, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  5. Απλώνουμε καλά τα υλικά σε μία στρώση, να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον, ανακατεύοντας μία φορά στα μισά του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  6. Μόλις βγάλουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.
  7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλοίδες παρμεζάνας και σπόρους ροδιού.
Απόρρητο