Λάδι μαϊντανού, άνηθου, δυόσμου

Φτιάξτε μόνες σας λάδι με άρωμα μαϊντανού, άνηθου και δυόσμου και χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, σε σάλτσες (π.χ. στη μαγιονέζα), και σε φαγητά. Είναι τέλειο για γεμιστά και ιδανικό για ντολμαδάκια.

1 - μπουκάλι

10 λεπτά

10 λεπτά

αρωματικό λάδι μαιντανού άνηθου δυόσμου μυρωδικά παρασκευή ελαιόλαδο αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ, ΑΝΗΘΟΥ, ΔΥΟΣΜΟΥ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ, ΑΝΗΘΟΥ, ΔΥΟΣΜΟΥ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

  1. Πρώτα πλένουμε τα μυρωδικά και τα στεγνώνουμε καλά.
  2. Τα δένουμε σε μπουκετάκι και τα βάζουμε σε μπουκάλι με φαρδύ στόμιο.
  3. Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και τα πιπέρια.
  4. Καλύπτουμε με το ελαιόλαδο.
  5. Σκεπάζουμε καλά το μπουκάλι και φυλάμε το λάδι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος ή και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
  6. Στη συνέχεια το σουρώνουμε γιατί αυτά τα μυρωδικά είναι ευαίσθητα και θα χαλάσουν.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Απόρρητο