Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού.
- Για ρευστό λαδολέμονο, χτυπήστε για λίγο με πιρούνι ή σύρμα.
- Για κρεμώδες λαδολέμονο, βάλτε τα υλικά σε βαζάκι με καπάκι και χτυπήστε δυνατά ή χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ.
- Αν το λαδολέμονο προορίζεται για πολύ λιπαρό ψάρι, μπορείτε να αυξήσετε το λεμόνι για ισορροπία γεύσης, ανάλογα με το προσωπικό γούστο.
Tips
- Επιλέξτε καλό ελαιόλαδο. Το αγουρέλαιο δίνει έντονο πράσινο χρώμα, πικάντικη γεύση και ελαφριά πίκρα.
- Προσθέστε ό,τι γεύσεις θέλετε: μουστάρδα σε σκόνη ή κρέμα, ταμπάσκο, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι, δεντρολίβανο, σχοινόπρασο, ξύσμα λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών, ψιλοκομμένη κάπαρη, ψιλοκομμένο τσίλι, μελάνι σουπιάς ή αχινούς.
- Αν περισσέψει, φυλάξτε το σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.