Λαδολέμονο

Το λαδολέμονο είναι το πιο κλασικό ελληνικό ντρέσινγκ, που ταιριάζει με ψάρια, θαλασσινά, κρεατικά, σαλάτες αλλά και βραστά λαχανικά.

Εύκολη
0:05

4 μερίδες

5 λεπτά

σωσ λαδολέμονο σαλτσα για ψαρια

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού.
    2. Για ρευστό λαδολέμονο, χτυπήστε για λίγο με πιρούνι ή σύρμα.
    3. Για κρεμώδες λαδολέμονο, βάλτε τα υλικά σε βαζάκι με καπάκι και χτυπήστε δυνατά ή χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ.
    4. Αν το λαδολέμονο προορίζεται για πολύ λιπαρό ψάρι, μπορείτε να αυξήσετε το λεμόνι για ισορροπία γεύσης, ανάλογα με το προσωπικό γούστο.

Tips

  • Επιλέξτε καλό ελαιόλαδο. Το αγουρέλαιο δίνει έντονο πράσινο χρώμα, πικάντικη γεύση και ελαφριά πίκρα.
  • Προσθέστε ό,τι γεύσεις θέλετε: μουστάρδα σε σκόνη ή κρέμα, ταμπάσκο, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι, δεντρολίβανο, σχοινόπρασο, ξύσμα λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών, ψιλοκομμένη κάπαρη, ψιλοκομμένο τσίλι, μελάνι σουπιάς ή αχινούς.
  • Αν περισσέψει, φυλάξτε το σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.
Απόρρητο