Λαχανόρυζο με κιμά

Υλικά

Για το λαχανόρυζο με κιμά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό
  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες χοντρές
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 3 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • Λίγο σέλερι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι

Για τον κιμά

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές) και ροδίζουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.

Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Για το λαχανόρυζο

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Σοτάρουμε τη σελινόριζα και το λάχανο για 3 με 4 λεπτά.

Τα προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό.

Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία.

Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα.

Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου, για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

Διαφήμιση
https://www.argiro.gr/recipe/laxanoruzo-lemonato/